+31206672776 info@ronbo.nl

Begeleiding asbestsanering

Asbestsanering laten uitvoeren door RONBO Multidiensten uit Amsterdam

Asbest komt voornamelijk voor in bouwwerken van voor 1994. In veel panden in Amsterdam zit dan ook asbest verwerkt. Het is zeker belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Asbest is schadelijk als er losse vezels worden ingeademd. Het is dan ook van groot belang dat het verwijderen van asbest met zorg gebeurt om het risico van asbest gerelateerde gezondheidsklachten te minimaliseren. Daarom kiezen veel verenigingen van eigenaren, makelaars, woningeigenaren en bedrijven ervoor om asbestsanering te laten uitvoeren door RONBO Multidiensten uit Amsterdam. Wij zijn gespecialiseerd op dit gebied en hebben mogelijkheden om het volledige traject voor je te laten verzorgen.

 

Het te doorlopen traject bij asbestverwijdering

Asbest kan leiden tot zeer ernstige gezondheidsklachten. De Nederlandse overheid heeft dan ook al lang geleden diverse verregaande maatregelen genomen om het gebruik van asbest terug te dringen. In 1993 werd er een verbod op de verkoop en het gebruik van asbest ingevoerd. Vanaf 2024 is er een algeheel verbod op asbestdaken in Nederland. In veel oudere gebouwen komt asbest echter nog altijd veelvuldig voor. Vooral het verwijderen en de afvoer hiervan bij bijvoorbeeld renovatiewerkzaamheden moet op de juiste wijze gebeuren. Hiervoor moet een compleet traject worden doorlopen.

Het is wettelijk vastgesteld dat het proces van asbestsanering begint met een asbestinventarisatie. Dit is een onderzoek waarbij vastgesteld wordt of er sprake is van asbest in een gebouw en waar dit zich bevindt. Hierbij wordt een risico inventarisatie gemaakt. Er zijn situaties waarbij het beter is om het asbest juist niet te verwijderen, als het zich niet kan mengen met de buitenlucht. Het is hierbij wel van belang dat het asbest niet beschadigd is.

Op het moment dat er wordt vastgesteld dat het een betere keuze is om asbest te verwijderen, is het zeer verstandig om dit door een gespecialiseerd bedrijf te laten doen. Het is immers van het grootste belang dat er geen schadelijke asbestdeeltjes in de lucht terechtkomen wat bij hechtgebonden asbest het geval kan zijn. RONBO Multidiensten uit Amsterdam kan je hiermee helpen. We hebben een uitgebreid netwerk van gecertificeerde asbest specialisten die dit werk voor ons uitvoeren. Zij zorgen voor een veilige sanering én afvoer van asbest. Wij staan volledig in voor de kwaliteit van de werkzaamheden die deze partijen voor je kunnen verrichten en nemen op deze manier graag deze zorg voor je uit handen. Daarnaast verzorgen wij bij de verplichte meldingen bij het Landelijk Volgpunt Asbest en de meldingen bij de gemeente. Dit is dan ook de reden dat we veelvuldig samenwerken met een groot aantal VvE’s, makelaars, woningeigenaren en bedrijven uit Amsterdam of omgeving.

 

Asbest laten verwijderen via RONBO Multidiensten Amsterdam

Wil je eens vrijblijvend afstemmen wat we voor jou kunnen betekenen met betrekking tot het laten verwijderen van asbest? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak of het aanvragen van een vrijblijvende offerte. RONBO Multidiensten neemt opdrachten aan in Amsterdam en omgeving.