+31206672776 info@ronbo.nl

Keurmeester elektrisch gereedschap

Elektrisch gereedschap laten keuren door Ronbo Multidiensten Amsterdam

 

Het keuren van elektrisch gereedschap is één van de onderdelen van het Arbo besluit. De ARBO wet schrijft voor dat elektrische arbeidsmiddelen minimaal eens per jaar moeten worden gekeurd door een gecertificeerde keurmeester elektrisch gereedschap. Naast het feit dat deze keuring wettelijk is voorgeschreven, ben je als werkgever verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving. Gekeurde gereedschappen zijn hierbij van het grootste belang want niemand wil zelfs ook maar nadenken over de gevolgen. Is het tijd om je elektrische gereedschap te laten keuren of wil je er zeker van zijn dat jouw medewerkers op een veilige manier hun werk kunnen uitvoeren? Je kunt dan je elektrisch gereedschap laten keuren door Ronbo Multidiensten uit Amsterdam. Onze gecertificeerde en ervaren keurmeesters staan voor je klaar.

 

Keuren van elektronische arbeidsmiddelen

In de ARBO wet staat voorgeschreven dat je jouw elektrische arbeidsmiddelen regelmatig moet laten keuren door een gecertificeerde partij. Voor het keuren van deze gereedschappen gelden de normen die staan beschreven in de NEN 3140 norm. De inspectie en de keuring zal ook volgens deze normering plaats moeten vinden. Alle apparatuur wat een elektrisch risico oplevert, moet worden gekeurd.  Hierbij kan gedacht worden aan handgereedschappen, werktuigen, apparaten, hulpmiddelen, beschermingsmiddelen en verlengsnoeren. Deze keuring moet gedaan worden door een gecertificeerde keurmeester elektrisch gereedschap.

De frequentie van de keuring is afhankelijk van een aantal factoren die onderdeel vormen van een risico analyse. Hoe hoger het risico, hoe vaker het elektrische arbeidsmiddel gekeurd moet worden. Deze factoren zijn:

  • De gebruiksintensiteit
  • Deskundigheid van de gebruikers van het gereedschap
  • Kans op beschadiging
  • Het gevaar voor de directe omgeving

De registratie van de keuring kan online gebeuren of kenbaar gemaakt worden met behulp van een aanduiding op het gereedschap. Uiteraard kunnen wij jou hier persoonlijk in adviseren.

 

keurmeester elektrisch gereedschap

Ronbo Multidiensten Amsterdam voor een vakkundige ARBO keuring van elektrische apparaten

Wil je eens vrijblijvend afstemmen wat we voor jou kunnen betekenen op het gebied van vakkundige ARBO keuring van elektrische apparaten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze werkwijze of het maken van een afspraak. Ronbo Multidiensten is gevestigd in de directe omgeving van Amsterdam.