+31206672776 info@ronbo.nl

Reiniging zonnepanelen

Reiniging zonnepanelen laten uitvoeren door RONBO Multidiensten Amsterdam

 

Zonnepanelen zijn onderhoudsarme energiebronnen waar je bijna géén omkijken naar hebt. Het enige waar je af en toe (maximaal twee keer in het jaar) wat tijd aan moet besteden, is de reiniging hiervan. Dit is in de praktijk niet altijd een eenvoudige opgave omdat veel zonnepanelen op een lastig bereikbare plaats staan of als er sprake is van algemeen gebruik van het paneel. De meeste verenigingen van eigenaren, makelaars, woningeigenaren en bedrijven vinden het dan ook zeer praktisch om deze werkzaamheden door een gespecialiseerd bedrijf te laten uitvoeren. RONBO Multidiensten uit Amsterdam is zo’n gespecialiseerd bedrijf. Ons team van ervaren vakmensen neemt deze klus graag voor je uit handen.

 

Het belang van het schoonmaken van een zonnepaneel

 

Een groot voordeel van het gebruik van zonnepanelen is het onderhoudsarme karakter van deze toepassingen. Doordat de meeste panelen zijn voorzien van een zelfreinigende coating en schuin geplaatst zijn, zorgt de regen ervoor dat het eventuele vuil en stof van het paneel zal spoelen. Om de maximale efficiëntie van een zonnepaneel te garanderen, is het wel verstandig om deze periodiek te controleren en wat grondiger schoon te maken. De beste periode hiervoor is uiteraard aan het begin van de lente en aan de eind van de herfst. Hiermee zorg je ervoor dat hardnekkige vervuiling geen invloed heeft op het rendement. 

Het is van belang om géén reguliere zeep of allesreiniger te gebruiken voor de reiniging van zonnepanelen. Deze middelen kunnen de coating aantasten. Daarnaast is het uiteraard niet goed om schuursponzen of een hogedrukspuit hiervoor te gebruiken. Een schuurspons kan zorgen voor krassen en door het gebruik van een hogedrukspuit kan er water tussen het glas en de zonnecellen worden geperst. Beide situaties zullen een direct effect hebben op het rendement van een zonnepaneel.

 

RONBO Multidiensten Amsterdam voor het laten reinigen van zonnepanelen

 

RONBO Multidiensten uit Amsterdam biedt een breed pakket van diensten aan waaronder de reiniging van zonnepanelen. We gebruiken hiervoor schoonmaakmiddelen die hier speciaal voor zijn samengesteld. Je kunt bij ons terecht voor een telescopische reiniging van de panelen als deze moeilijk bereikbaar zijn. Daarnaast controleren we uiteraard de panelen op eventuele defecten of gebreken en informeren we je als we iets geconstateerd hebben. We denken dus uiteraard met je mee. Dit is dan ook exact de reden dat veel VvE’s, makelaars, woningeigenaren en bedrijven uit Amsterdam graag met ons samenwerken.

Wil je eens vrijblijvend afstemmen wat we voor jou kunnen betekenen met betrekking tot het reinigen van je zonnepanelen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze werkwijze, het maken van een afspraak of het aanvragen van een vrijblijvende offerte. RONBO Multidiensten neemt opdrachten aan in Amsterdam en omgeving.