+31206672776 info@ronbo.nl

Keurmeester klimmaterieel

Ladders, rolsteigers en valharnassen laten keuren door Ronbo Multidiensten Amsterdam

Een van de belangrijke onderdelen van het Arbobesluit is dat ladders, rolsteigers en valharnassen periodiek gekeurd moeten worden door een gecertificeerde keurmeester. Naast het feit dat het Arbobesluit hier regels voor heeft geformuleerd, is het ook de verantwoording van werkgevers om voor een veilige werkomgeving te zorgen. Tevens wil je als werknemer of als zelfstandige absoluut de zekerheid hebben dat er gebruik wordt gemaakt van betrouwbare materialen om ongelukken te voorkomen. Dit zijn situaties waar niemand over wil nadenken, zeker niet als dit voorkomen had kunnen worden door het klimmaterieel te laten keuren. Een officieel erkende keuring heeft een geldigheid van één jaar en moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde keurmeester. Is het tijd om jouw ladders, rolsteigers en valharnassen laten keuren? Dan kun je hiervoor uitstekend terecht bij RONBO Multidiensten uit Amsterdam. Onze ervaren keurmeesters staan voor je klaar.

 

Laten keuren door een gecertificeerde keurmeester 

In de Arbo wetgeving staat voorgeschreven dat je jouw ladders, rolsteigers en valharnassen regelmatig moet laten keuren door een gecertificeerde keurmeester. De normen die hierbij gehanteerd worden, staan beschreven in de NEN 2484 en in de NEN 1004 norm. De inspectie en de keuring die door RONBO wordt uitgevoerd, zal ook volgens deze normering plaatsvinden. Alleen op deze manier kan worden vastgesteld of het materiaal bestand is tegen intensief gebruik onder verschillende weersomstandigheden.

Wij keuren het materiaal aan de hand van een strenge visuele controle en door middel van het uitvoeren van diverse metingen. Aan de hand van onze bevindingen stellen we een testrapport op. Dit testrapport is het bewijs van keuring voor jezelf en is het document waar bijvoorbeeld een verzekeringsmaatschappij zeker naar zal vragen als de situatie daarom vraagt. Dit laatste is uiteraard niet de voornaamste reden voor het laten keuren van het klimmateriaal. De belangrijkste reden is toch dat jij en/of je medewerkers op een veilige manier hun werk kunnen uitvoeren als dit op een hoog niveau moet worden uitgevoerd?

 

steiger keuren

Ronbo Multidiensten Amsterdam voor een vakkundige ARBO keuring van klimmaterieel.

De keuring van klimmaterieel kan uitgevoerd worden in onze  werkplaats, maar desgewenst ook op locatie. Wil je eens vrijblijvend afstemmen wat we voor jou kunnen betekenen op het gebied van vakkundige ARBO keuring van klimmateriaal? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze werkwijze of het maken van een afspraak. Ronbo Multidiensten is gevestigd in de directe omgeving van Amsterdam.